Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

λικερ ροδι

να και μια συνταγη για λικερακι  της εποχης....... ειναι το τριτο λικερ που φτιαχνω στη ζωη μου το οποιο βγηκε μαγικο......  αρχες του νοεμβρη  ειχε μπει στα βαζα τελος του δεκεμβρη ηταν ετοιμο..!!!!
παμε λοιπον  .......
υλικα:
-4 με 5 μεσαια ροδια ή 3 πολυ μεγαλα... τα σπορακια πρεπει να εχουν κοκκινο χρωμα και οχι λευκο αυτα τα απορριπτουμε
-500ml τσικουδια
-400γρ ζαχαρη
-1/2 ξυλο κανελας 1 γαρυφαλο (οπως και στο λικερ φραγκοσυκο ετσι κι εδω βαζουμε λιγο απο αυτα τα αρωματικα για να μην χασουμε τη γευση και το αρωμα του ροδιου )
βγαζουμε τα σπορακια απο τα ροδια τα βαζουμε σε ενα βαζο μαζι με την τσικουδια ,τη ζαχαρη και την κανελα-γαρυφαλο  αφηνουμε για 40 μερες σε μερος που να το βλεπει ο ηλιος  το βαζο μας....
 ανακινουμε μαλακα σχεδον καθε 2-3 μερες ή οποτε το θυμομαστε  για να λιωσει η ζαχαρη... 40 μερες μετα σουρωνουμε την πρωτη φορα για να φυγουν τα σπορακια και τη δευτερη φορα με τουλπανι ή πολυ ψιλο τουλι για να φυγουν τα κατακαθια και το ιζημα....... το λικερ δεν ειναι ετοιμο ακομα θελει αλλες 3 βδομαδες να κατσει -να ωριμασει  σε σκιερο μερος πλεον πριν το απολαυσετε...........
αν καποιος το φτιαξει ας αφησει ενα σχολιο πως του φανηκε..... !!
Δημοσίευση σχολίου